«ТЦК»   

У Ковелі почався процес декомунізації назв вулиць

   Щоправда, на етапі обговорення громадськості пропозицій топонімічної комісії щодо зміни назв вулиць, які підлягають під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки» він помітно забуксував.
    
Головуючий на громадських слуханнях секретар міської ради і одночасно виконуючий обов’язки першого заступника міського голови Михайло Гетьман озвучив список вулиць, які можуть бути перейменовані – Боженка, Бойка, Ватутіна та провулків Ватутіна, Жукова, Рокосовського, Руднєва, Перовської, Чапаєва, і з цього приводу дав можливість кожному висловитися. А думок, як і пропозицій, було чимало. І все це відбувалося в атмосфері сильного галасу і перегукування одне одного.
   
Скажімо, представник комуністичного осередку міста Валентин Бідзюра висловив категоричну незгоду щодо перейменувань вулиць. Він переконаний, що це питання нині не на часі. А також його хвилює те, що всі фінансові витрати стосовно подальшого переоформлення персональних даних і документів людей, які проживають на тих вибраних вулицях, ляжуть не підйомним тягарем на плечі самих мешканців.
   
І як Михайло Гетьман не намагався переконати присутніх, що весь процес переоформлення оплатить міський бюджет, його обіцянкам, певно, мало хто повірив, бо після цього в залі стали ще більше шуміти.
   
Депутат міської ради і мешканець вулиці Ватутіна Володимир Матвєєв, порадив не поспішати з прийняттям рішень, більш ретельніше вивчити погляди ковельчан. Але власну думку таки висловив: він особисто проти перейменування вулиць Ватутіна і Рокосовського, тому що не вважає цих персон вбивцями, які скоїли злочини проти людства.  
   
Краєзнавець Петро Вільчинський, який свого часу входив до топонімічної комісії, порадив своїм колегам ще раз перечитати біографію кожного з тих людей, іменами яких названі вулиці. Адже, на його думку, серед восьми неугодних прізвищ є два, які він би рекомендував не чіпати – це Рокосовський і Руднєв. А натомість, до так званого «чорного списку», бажав би додати вулиці Піонерська, Кутузова та Коккінакі.
   
Кілька людей поважного віку, які прийшли відстоювати свою вулицю Симоненка (вони вважали, що її теж перейменовуватиму), не бажали бачити жодних змін на мапі Ковеля.
   
Зрештою, Михайло Гетьман запропонував перейти до голосування: окремо по кожній вулиці зі списку перерахованих вище. Але деякі присутні заявили, що не стануть голосувати, бо, мовляв, сюди не прийшли ті, хто безпосередньо проживає на тих вулицях, а їхню думку необхідно обов’язково почути. Тоді головуючий, підхопивши чиюсь ідею із залу, хотів поставити на голосування: ще раз провести громадські слухання. Однак і ця пропозиція була піддана нещадній критиці. Зрештою, в ситуацію втрутилася головний архітектор міста Людмила Мурай. Вона запропонувала містянам протягом двох тижнів подати у відділ архітектури і містобудування  міськвиконкому свої пропозиції з детальним їх обґрунтуванням. А опісля знову відбудуться громадські слухання, де й вирішиться «доля» окремих вулиць Ковеля.       

19-08-2015
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Хімчистка Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter