«ТЦК»   

У Ковелі - "Мандруючі святі"

   У Ковельському культурно-просвітницькому центрі відбулося відкриття виставки ікон "Мандруючі святі", створених українськими та польськими художниками на міжнародних пленерах іконопису на Волині, повідомляють у Ковельському міськвиконкомі.
   З цієї нагоди зібралося чимало ковельчан. Серед почесних гостей -голова Волинської обласної адміністрації Борис Клімчук, Ковельський міський голова Олег Кіндер, Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, голова Ковельської райдержадміністрації Сергій Матяшук, голова Волинської організації національної Спілки художників України Володимир Марчук, духовенство, а також художники – автори ікон.
  Варто зазначити, що у 2011 та 2012 році іконописні пленери проходили в мальовничому селі Замлинні (Любомильський район) під керівництвом професора Романа Василика, завідувача кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Художники два тижні спільно творили, поглиблювали свої знання з іконопису, спілкувалися. У результаті їхньої роботи з’явилися нові цікаві ікони, які після пленеру мандрують містами України та Польщі. Попередні вернісажі відбулися в Луцьку, Львові, Володимирі-Волинському, Дубно, а зараз творами можуть милуватися в Ковелі.
   У ці дні в Замлинні проходить третій пленер, який об’єднав ще більше митців з різних країн і різних конфесій.
   Цю справу вирішив підтримати і голова Волинської обласної адміністрації Борис Клімчук. Під час відкриття виставки у Ковелі він пообіцяв, що благодійний фонд «Рідна Волинь» допоможе у фінансуванні заходу. А ще Борис Петрович зізнався, що має невелику колекцію ікон, яку планує передати одному з музеїв Волині.
   Художні пленери з іконопису проходять на Волині при підтримці Консульства Республіки Польща в Луцьку. Генеральний Консул пані Беата Бживчи подякувала керівникам обласної, міської влади за розуміння та допомогу в організації виставки, митцям за чудові твори мистецтва, голові Волинської організації національної Спілки художників України Володимиру Марчуку, за те, що він допомагає презентувати роботи в різних містах України.
   У Ковелі представлено 42 ікони. Приємно, що серед них, є твори нашого земляка, ковельчанина Віктора Бурчака та митців з Луцька - Богдана Новицького, Вікторії Штик, Сергія Радкевича. Чимало ікон написано польськими художниками.
   За словами міського голови Олега Кіндера, такі спільні мистецькі заходи зміцнюють дружбу між Україною та Польщею, допомагають поглибити знання історії наших народів. Олег Олексійович зауважив, що у Ковелі давно чекали на цю виставку і приємно, що тепер городяни можуть ближче познайомитись з колекцією ікон, створених сучасними майстрами.
   Роман Василик, який разом із учасниками цьогорічного пленеру приїхав до Ковеля, із захопленням говорив про волинську гостинність, про те, що керівнику області надзвичайно пощастило із людьми, які вміють працювати професійно, брати на себе відповідальність, об’єднувати навколо себе талановитих митців.
  Під супровід музики присутні оглянули експозицію, поспілкувались з авторами робіт. Впродовж місяця «Мандруючі святі» залишатимуться у Ковелі.


20-07-2013
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter