«ТЦК»   

На Ковельщині урочисто відкрили новозбудовану школу. Відео

    В Білині Ковельського району відкрили нову сучасну школу: перший камінь на будівництві заклали ще 5 років тому, а символічний перший дзвінок на подвір'ї школи прозвучав лише під завісу 2016-го. Загальна кошторисна вартість будівництва — понад 29 мільйонів гривень. Довгобуд завершили коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету, - повідомляє "Телевізійний центр Ковель".
  Те, про що так довго мріяли у Білині, нарешті, збулося: поважні гості свята перерізають стрічку при вході, а майбутні учні школи символічним ключем відкривають двері своєї нової “альма-матер”. Аби вчорашній довгобуд став новобудовою знадобилося довгі п'ять років та злагоджена робота на результат усіх гілок влади.
  “Дуже багато скептиків було відносно цієї школи. Дуже багато нас критикували, коли в минулому році ми зробили перший крок до відновлення і знайшли гроші, щоб перекрити дах школи... І, бажання батьків, наміри місцевої громади сьогодні повністю зреалізовані. Хотів би, щоб в цій школі зажди лунав дитячий сміх. Ми бачили усміхнені обличчя, радість і задоволення. Щоб мали робоче місце вчителі. Були задоволені батьки. І все це, шановні, зроблено для вас...”, - каже голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.
  Загальна кошторисна вартість нової школи у Білині — понад 29 мільйонів гривень. Майже 20 млн. інвестицій для завершення довгобуду - кошти Державного фонду регіонального розвитку. Співфінансували проект і з обласного бюджету. Так усі разом зробили добру справу.
  “Саме головне, щоб тут вирував отой шкільний дух, який наповнюєте ви, учні, та педагоги...Тому ще раз хочу привітати всіх з великою подією на нашій Ковельщині...”, - говорить голова Ковельської РДА Віктор Козак.
  У тому, аби шкільне новосілля справили до Нового року — велика заслуга сільського голови Ольги Лисюк та будівельників (генеральний підрядник - ТОВ “Шинака-Україна”). Та найбільше новобудові радіють діти.
   - Дуже подобається нова школа. Рада, що матиму можливість тут навчатися. І за наших менших учнів, які будуть навчатися тут всі 11 років...
   - - На нас тут чекають нові пригоди і нові знання,”, - діляться враженнями учні Білинської школи Оксана Сидорук та Назарій Фурман..
  Говорили зі сцени і про подальший розвиток навчального закладу: помічник народного депутата Степана Івахіва, директор благодійного фонду “Патріоти Волині” Денис П'ятигорець вручив директору нової школи сертифікат на майданчик силових тренажерів, який встановлять на шкільному подвір'ї. Буде стимул здобувати знання і у кращих учнів нової школи.
  “Сьогодні без знань дорога всюди зачинена. І ми вважаємо, що буде правильним стимулювати навчання. Тому я - як директор благодійного фонду “Патріоти Волині” обіцяю: хто візьме призові місця на обласних олімпіадах з тих чи інших предметів — особисто від мене отримає матеріальну допомогу. Оце такий вам буде стимул навчатися... ” , - каже директор благодійного фонду “Патріоти Волині” Денис П'ятигорець.
  Раніше учні сільської школи навчалися у пристосованому приміщенні дитсадка. А разом із школярами в старій будівлі перебували і дошкільнята.
  “Ми дуже задоволені умовами, які створили для наших діток у цій новій школі. Адже раніше у них не було ні спортивного, ні актового залу... Хочу подякувати голові сільської ради Ользі Василівні Лисюк, депутатам всіх рівнів — від районної до Верховної Ради, головам обласної та районної адміністрацій, а також будівельникам за свято, яке ми маємо”, - говорить жителька села Білин Ольга Журавель.
  Того ж дня на подвір'ї нової школи в Білині для потреб освітян Волині передали кілька шкільних автобусів. А до навчання у цих просторих та світлих класах приступлять вже після зимових канікул: поки ж на сцені актового залу нової школи діти залюбки пограють у новорічні забави та радітимуть подарункам від благодійного фонду “Патріоти Волині”.

30-12-2016
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter