«ТЦК»   

Ковель підписав Меморандум про співпрацю з Фондом енергоефективності

Міський голова Олег Кіндер підписав Меморандум про співробітництво з Фондом енергоефективності. Це відбулось у форматі онлайн-конференції під час ІІ Всеукраїнського форуму.
Наше місто доєдналось до реалізації Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Олег Кіндер наголосив: «Я впевнений, що співпраця з Фондом дозволить нам розбудити у співвласниках жагу до відповідального користування будинком. Вірю, що спільними зусиллями зможемо мотивувати мешканців впроваджувати кращі енергоефективні практики».

Загалом 28 керівників громад з Сумської, Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської, Донецької, Рівненської та Тернопільської областей підтримали цю ініціативу.

«Дуже приємно, що сьогодні так багато міст розуміє важливість спільної роботи у сфері термомодернізації багатоповерхових будинків. Добре, що наша комунікація з муніципалітетами тільки посилюється та масштабується. Програма Фонду дозволяє ОСББ та місту економити на комунальних послугах та інвестувати в комплексне оновлення будинків. Тільки партнерство та спільна фінансова допомога мотивуватиме співвласників не зволікати, а змінювати умови проживання в своїх будинках, робити їх ощадливими» — прокоментувала подію Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності.

Метою Меморандуму є налагодження тісної співпраці та консолідація зусиль, які спрямовані на підтримку проєктів щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі, з урахуванням національного плану щодо енергетичної ефективності, зменшення викидів двоокису вуглецю з метою виконання Паризької угоди, впровадження acquis communautaire Європейського Союзу та Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності.

Сторони заявляють про намір сприяти здійсненню заходів з енергоефективності, що в кінцевому результаті призведуть до суттєвої економії споживання енергетичних ресурсів та витрат на комунальні послуги об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі – ОСББ), поліпшення зовнішнього вигляду будівель, продовження строку їх експлуатації, підвищення рівня комфорту, умов проживання у будинках та вартості таких будинків.

Сторони домовились про:
сприяння в розробці та реалізації програми фінансування заходів з енергоефективності для ОСББ;
сприяння створенню та розвитку діяльності центрів консультаційної допомоги для проведення роз’яснювальних заходів представникам ОСББ та громадськості щодо впровадження заходів з енергоефективності у житловому фонді;
підготовку пропозицій щодо удосконалення законодавства в частині впровадження заходів з енергоефективності у житловому фонді; розробку механізмів найбільш ефективної взаємодії Сторін із органами законодавчої та виконавчої влади з питань впровадження заходів з енергоефективності; інформаційне забезпечення співробітництва, враховуючи висвітлення спільної роботи в засобах масової інформації (ЗМІ), організацію та проведення науково-практичних конференцій, у тому числі міжнародних, із залученням фахівців сфери енергоефективності, методичних та навчальних семінарів, «круглих столів» щодо заходів з енергоефективності; створення та розробку методичних матеріалів для ОСББ, об’єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, місцевих державних адміністрацій, громадськості щодо найбільш ефективних шляхів впровадження заходів з енергоефективності; проведення просвітницько-роз’яснювальної роботи з різними категоріями населення, залучення якнайбільшого числа людей до процесу впровадження заходів з енергоефективності у житловому фонді та створення ОСББ; реалізацію інших суспільно важливих проектів, що відповідають цілям діяльності Сторін.

Юрій Кондратович,
начальник відділу
економічного розвитку та торгівлі

25-09-2020
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter