«ТЦК»   

У Ковелі хочуть підняти тариф на воду

 На сайті УВКГ «Ковельводоканал» з'явилося повідомлення про те, що комунальне підприємство має намір переглянути тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 2020 рік. Адміністрація водоканалу вже звернулася до виконавчого комітету Ковельської міської ради із заявою та розрахунковими матеріалами для встановлення нових тарифів. 
 Законами України «Про житлово-комунальні послуги», «Про ціни і ціноутворення», «Про питну воду та питне водопостачання», «Про державне регулювання в сфері комунальних послуг», постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» для суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках, передбачено встановлення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги на рівні, що буде покривати всі витрати в собівартості цих послуг.
 На виконання вимог п.8 «Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення» затверджених постановою Кабінету Міністрів від 01 червня 2011 №869 (в редакції постанови КМ від 3 квітня 2019 року № 291) та керуючись ст. 10 розділу ІІІ Закону України « Про житлово- комунальні послуги», Ковельське управління водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал» звернулося до виконавчого комітету Ковельської міської ради із заявою та розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2020 рік.

 Діючі на сьогоднішній день тарифи є збитковими і не відшкодовують фактично понесені витрати. Так, збитки від основної діяльності станом на 01.10.2019 року становлять - 1332,709 тис.грн., у т.ч:
- з централізованого водопостачання – 746,911тис.грн.,
- з централізованого водовідведення – 585,798 тис.грн.

 Гострий дефіцит фінансових ресурсів не дає підприємству змоги вчасно і повністю відшкодувати експлуатаційні витрати, сплачувати бюджетні податки, розраховуватись у повному обсязі за спожиту електроенергію, одночасно при цьому забезпечуючи споживачів нашого міста якісними і у повному обсязі послугами з централізованого водопостачання та водовідведення.

Основні причини, що впливають на ріст собівартості послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є зростання основних складових тарифу, зокрема, вартості електроенергії (відповідно до закону України «Про ринок електричної енергії», що функціонує за європейськими стандартами) та інших матеріальних ресурсів,заробітної плати через зростання розміру прожиткового мінімуму, який з 1 грудня 2019 року передбачено законом України «Про державний бюджет на 2019 рік» у розмірі - 2102 грн., відповідно, збільшення податків і зборів до бюджету, а також зростання амортизаційних відрахувань та інших витрат.
 
 Згідно проведених відповідно до законодавства розрахунків, плановані на 2020 рік тарифи становитимуть:
- на централізоване водопостачання — 8,54 грн.(без ПДВ);
- на централізоване водовідведення — 13,096 грн.(без ПДВ);

 Ріст тарифів в середньому становить 22%.
 Підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для соціально незахищених та малозабезпечених верств населення буде компенсовано через пільги та субсидії які, згідно законодавства, може безперешкодно оформити кожна родина.
 Просимо споживачів нашого підприємства з розумінням віднестися до збільшення тарифів, а також поспішити повністю розрахуватися з боргами за надані за діючими тарифами.
 Пропозиції та зауваження щодо  встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 2020 рік приймаються протягом 14 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення за адресою: м. Ковель,  вул. Івасюка,13.
 

13-11-2019
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter