«ТЦК»   

У Ковелі розподілили земельні ділянкі між учасниками бойових дій в зоні АТО

 Під головуванням депутата міської ради Анатолія Кислюка відбулося чергове засідання комісії по розподілу земельних ділянок між учасниками  бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та членами сім’ї загиблого учасника антитерористичної операції, для передачі земельних ділянок безоплатно у власність, - пише сайт Ковельради.
 Комісія розглянула заяви шести громадян про надання ділянок для житлового будівництва і прийняла рішення включити п’ять громадян до першочергового єдиного реєстру учасників АТО по м.Ковелю та одного – до позачергового.
 За письмовим зверненням виключено з першочергового і внесено до позачергового єдиного реєстру щодо надання земельних ділянок у порядку безоплатної їх приватизації для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд інвалідів війни 1-ї та 3-ї груп, ветеранів АТО у зв’язку з важким станом здоров’я та з отриманням державної нагороди. Зі зміною місця реєстрації на прохання ковельчанина його переведено з першочергового реєстру громадян, що проживають за межами м.Ковеля, до реєстру учасників АТО, які проживають у м. Ковелі.
 Додаткового вивчення потребує питання щодо надання земельної ділянки для житлового будівництва по вул. Володимира Кияна вдові військовослужбовця. 
 Також, було розглянуто питання про виділення учасникам АТО наділів, що знаходяться на територіях присадибних ділянок, які перебувають у фактичному користуванні громадян (лишки землекористування). Було обговорено ймовірність виникнення конфліктних ситуацій між зазначеними верствами населення, так як Положенням «Про надання земельних ділянок із земель Ковельської міської ради у межах норм безоплатної приватизації для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд» передбачена можливість їх виділення дітям, родичам в разі відсутності окремих доїздів, проїздів. Міська рада приймає рішення про надання таких наділів на городах своїх батьків, але при умові влаштування проїзду до них лише через власну присадибну ділянку. В основному вони фактично відсутні, але містобудівна документація їх включає.
 Крім того, на зазначені наділи в громадян наявні усі підтверджуючі документи та картографічні матеріали, в тому числі генеральні плани забудови присадибних ділянок, які підтверджують їх довгострокове землекористування. Згідно статті 119 Земельного кодексу України саме вони мають першочергове право на отримання цих лишок землекористування (набувальна давність).
 Думки з цього приводу висловили депутати міської ради, представники спілок АТО. Вони підтримали можливість надання земельних ділянок на лишках землекористування (у разі наявності підтверджуючих документів та матеріалів) дітям та близьким родичам, навіть у випадках, коли детальним планом територій передбачено влаштування нових вулиць та проїздів до них. 
 Було прийнято рішення винести це питання на засідання постійної депутатської комісії з питань регулювання земельних відносин, містобудування. У подальшому розглянути на сесії міської ради внесення змін у Положення «Про надання земельних ділянок із земель Ковельської міської ради у межах норм безоплатної приватизації для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд». 
 

06-12-2018
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter