«ТЦК»   

Ковельських підприємців закликали офіційно оформлювати працівників

У Центрі розвитку підприємництва, який працює при Ковельському міськрайонному центрі зайнятості, відбулося бліц-навчання для понад тридцяти роботодавців, - повідомили у Ковельському МРЦЗ.
 
Навчання відбулося 11 жовтня. До участі залучили представників із Ковельського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, управління Держпраці у Волинській області, об’єднаного управління Пенсійного фонду України.
 
Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Ковельського міськрайонного центру зайнятості Ганна Ващук ознайомила учасників бліц-навчання із метою та порядком його проведення.
 
Начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансових питань відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Лариса Мірчук детально зупинилася на виплаті лікарняних. Нагадала, що нова редакція Положення про комісію із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності чинна з 27 липня 2018 року, крім цього порядку, було прийнято ще низку важливих нормативно-правових актів. Зокрема, нові Порядок фінансування страхових виплат від ФСС та Порядок призначення, перерахування та проведення страхових виплат.
 
Представник з управління Держпраці у Волинській області Олена Сорокіна, наголосила, що зараз планових перевірок у сфері праці більше не проводять. Замість них запроваджено нові форми контролю – інспекційні відвідування та невиїзні інспектування. Інспектор праці контролює, як роботодавець дотримує закону в трудових відносинах. Але пріоритет інспектора – запобігти порушенням через профілактичну роботу та консультації роботодавців. За зверненням роботодавця інспектори праці можуть проаналізувати, як на підприємстві дотримують законодавства про працю, рекомендувати, як усунути недоліки.
 
Про те, що виплата заробітної плати в «конвертах» позбавляє працівників визначених законодавством гарантій, в тому числі головної – через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержувати пенсії за віком, по інвалідності, в зв’язку з втратою годувальника та в інших випадках, передбачених законодавством – зауважила фахівець об’єднаного управління Пенсійного фонду України Лариса Федчишина.
 
Роботодавці запропонували організаторам заходу, щоб надалі на подібні зустрічі, по змозі, долучали фахівців з управління соціального захисту населення.
 
Кожен учасник бліц-навчання отримав набір інформаційного матеріалу та почерпнув багато корисної інформації. Присутні запитували спеціалістів про найбільш поширені проблемні ситуацї, які виникають у практичній діяльності. 

14-10-2018
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Хімчистка Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter