«ТЦК»   

На Ковельщині відкрили унікальний Інклюзивно-ресурсний центр. Фото

 Унікальний Інклюзивно-ресурсний центр, де надаватимуть психолого-педагогічну підтримку дітям з особливими освітніми потребами, відкрили на Ковельщині. 

  З нагоди такої особливої та гуманної події, яка не зазначена у календарі, але дуже важлива для дітей району та їх батьків, у місто Ковель за адресою Мєчнікова, 2, де власне і розташована будівля Інклюзивно – ресурсного центру, прибули заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, голова райдержадміністрації Віктор Козак, голова районної ради Андрій Броїло, перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, заступник голови районної ради Олександр Пасенковський, керівники об’єднаних територіальних громад, зокрема, Колодяжненської – Віталій Кашик та Дубівської - Роман Троцюк. 
  Та направду головними гостями цього свята, котрі і створили святкову атмосферу, наповнену сонячними посмішками і веселим гоміном, були діти з особливими освітніми потребами, ті заради кого і вдалось успішно втілити в життя чудову ідею, яка була задекларована у Меморандумі про співпрацю щодо формування на Волині мережі інклюзивно – ресурсних центрів, підписаному головою райдержадміністрації Віктором Козаком під час візиту на Волинь Марії Порошенко у лютому 2018 року. 
  «Відкриття у Ковельському районі Інклюзивно – ресурсного центру є необхідною умовою для суспільства рівних можливостей, адже усі наші діти повинні мати однаковий доступ до навчання і виховання, усі вони для нас особливі, найкращі і вони є майбутнім нашої держави. Створення центру є і яскравим прикладом дієвої співпраці районної влади з об’єднаними територіальними громадами, адже разом нам вдалось у досить стислі строки впровадити в життя проект для дітей з особливими освітніми потребами. Що дуже важливо, вдало вибрано місце розташування центру, адже завдяки доступності транспортного сполучення діти з району зможуть без перешкод відвідувати навчання. У самому приміщенні поряд з центром розміщена бібліотека, котра дасть можливість батькам, в період очікування, змістовно проводити час. Відтак, сьогодні направду особливе свято, оскільки це суттєвий крок вперед на зустріч нашим дітям», - такими словами, під час урочистого відкриття центру, звернувся до гостей свята голова райдержадміністрації Віктор Козак. 
  Вітаючи жителів Ковельщини з визначною подією, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець зауважила, що саме інклюзивна система освіти, якою опікується Марина Порошенко, дає дитині можливість розвиватися, навчатися, адаптуватися до суспільства. «В Україні нині відкрито 50 Інклюзивно – ресурсних центрів, це вже четвертий на Волині, згодом, до 5 вересня, у нас запрацює 9 таких центрів. Усі вони дадуть можливість розкрити той значний потенціал, котрий закладений у кожній дитині», - зазначила Світлана Євтихіївна.
   Після офіційної частини виступів та привітань, добірку котрих продовжили голова районної ради Андрій Броїло, Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик та представник від батьків дітей, що будуть навчатись у центрі Тетяна Кубська, направду святкового настрою додала мистецька програма, яку підготували діти Колодяжненської ОТГ.
  І ось довгоочікувана мить – стрічку перерізано і малеча дружньою юрбою заполонили кімнати центру: хтось приміряв новенькі парти, інші випробовували спортивну гірку, а найменші знайшли собі місце у басейні з м’ячами.
  Головна мета досягнута – дітям заклад сподобався.
  Довідково: Інклюзивно – ресурсний центр створений на базі Колодяжненської сільської ради об’єднаної територіальної громади. Адреса центру: м. Ковель, вул. Мєчнікова, 2. 
  Директор центру – Демчук Тетяна Михайлівна. Ремонтні роботи у приміщенні центру розпочались у червні поточного року, на їх проведення з районного бюджету було виділено кошти у сумі – 45 тис. грн. та 161 тис. грн. - кошти об'єднаних територіальних громад. З державного бюджету на оснащення центру надійшло – 186 тис. грн., - повідомляють в районній державній адміністрації.

31-08-2018
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter