«ТЦК»   

У Ковелі з робочим візитом перебував заступник міністра охорони здоров’я України

   У Ковелі перебував заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик. Він поспілкувався з медичними працівниками Волині, міським головою Олегом Кіндером. 
 
Присутні з перших вуст отримали інформацію про  нововведення у галузі. За словами посадовця, медична реформа є однією із найскладніших у впровадженні. У цьому році  проходять  зміни у первинній ланці. У 2019 році вони відбудуться у вторинній, - йдеться на сайті Ковельської мерії.
 
Окремо він зупинився на програмі “Доступні ліки”.  Урядовець зазначив, що більшість українців підтримують її. За його словами, Волинь  має потенціал, адже тут значно менше аптечних закладів беруть участь у проекті у порівнянні з іншими регіонами.
 
Водночас особливістю цієї програми, станом на сьогодні, є те, що участь аптечних закладів, пацієнта і фармацевтичного виробника у ній є добровільною.
 
Асортимент безкоштовних медикаментів буде збільшуватись відповідно до вимог часу та рекомендацій фахівців і, звісно, від можливостей фінансування.
 
Розповів Роман Ілик і про перспективу впровадження в Україні електронних рецептів. Над цим сьогодні активно працюють у МОЗ.
 
Міський голова Олег Кіндер та головний лікар МТМО Олег Самчук інформували заступника міністра про те, що останнім часом зроблено в місті: переведення закладу охорони здоров’я у комунальне некомерційне підприємство, закупівлю і встановлення нового обладнання за рахунок коштів міського бюджету, про ремонтні роботи, здійснені кроки у створенні Госпітального округу.
 
Роман Ілик оглянув Ковельську лікарню. Поцікавився, як працює приймальне відділення, лабораторія, побував у приміщеннні, де буде встановлено ангіограф, який нещодавно отримав медичний заклад за кошти Світового банку. Усі підготовчі роботи фінансуються з місцевого бюджету та власних ресурсів МТМО.
 
Заступник міністра зазначив, що у Ковелі надзвичайно ефективна співпраця міської влади з керівництвом  закладу охорони здоров’я. На його думку, сюди можна приїжджати з інших міст вчитися, черпати досвід. Він відзначив, що муніципалітет надзвичайно багато робить для підтримки медицини, оснащення лікувальних установ сучасним медичним обладнанням.
 
Позитивним є те, що вибудована правильна модель ділових стосунків з районною владою, тобто кошти, які передбачені державою на лікування хворих, які мешкають на території району, спрямовуються за призначенням. На жаль, не всі регіони можуть похвалитись подібним. 


19-08-2018
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter