«ТЦК»   

Ковельська лікарня отримала сучасне медичне обладнання для дослідження судинної системи. Фото

  До Ковеля надійшло нове медичне обладнання - сучасна ангіографічна система. Це стало можливим завдяки впровадженню проекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області». Про це повідомляють у мерії.
  Головний консультант проекту Марія Адамчук зазначила: “Ковель було визнано одним із перспективних регіонів Волині. Тож саме сюди, а також у Луцьку клінічну лікарню та Волинську обласну лікарню були закуплені ці медичні установки. Кожна з них коштує майже півмільйона євро”.
  - Ця апаратура дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин, за допомогою якого можна виявити вади у їх розвитку та пошкодження. Це також допоможе лікувати інфаркти та інсульти головного  мозку, встановлювати стенти пацієнтам, — наголосив головний лікар МТМО Олег Самчук. Він каже, що на сьогодні у Ковелі підготовлено уже три фахівці, які працюватимуть на новій установці — це лікарі Олександр Голуб, Юрій Новак та Олесь Курило. Вони пройшли відповідне навчання.

  Для розміщення та функціонування новітньої ангіографічної системи активно готується приміщення. Кошти на ремонтні роботи уже частково виділені з міського бюджету — це півтора мільйона гривень, ще стільки ж потрібно. Міський голова Олег Кіндер висловив сподівання, що депутати з розумінням поставляться до вирішення цього питання та на черговій сесії підтримають відповідне рішення.
  За словами головного лікаря Олега Самчука, вимоги до приміщення досить серйозні. Всі будівельні роботи потрібно виконати з точністю до міліметра, має неодмінно працювати спеціальна вентиляційна система. Крім коштів міського бюджету тут залучені фінансові ресурси МТМО.
  Представник компанії-постачальника Canon в Україні Андрій Сахненко запевнив, що до кінця серпня підготовчі роботи завершать. Тоді буде проводитись монтаж, налаштування програмного забезпечення й пусконалагоджувальний процес, що дозволить ввести обладнання в експлуатацію. Це – компетенція виключно сертифікованої виробником організації.

  Довідково: Ангіографія - це метод спеціального рентгенологічного дослідження кровоносних судин різних органів шляхом введення в них рентгенконтрастної речовини через внутрішньовенний катетер, з отриманням докладних зображень і оцінкою характеру кровотоку всього організму людини.
  Ця інструментальна методика отримала широке застосування,адже дозволяє точно оцінити структуру судин різного калібру, виявити зони звуження, порушення кровообігу, колатеральний кровотік, точну локалізацію рівня закупорювання, виявити аномалії розвитку і придбану патологію різних органів і систем, діагностувати новоутворення, кісти, судинні мальформації.
  Ангіографія артерій (артеріографія) найчастіше застосовується в кардіології, неврології та судинноїхірургії. Вона допомагає чітко визначити область ураження, причину виникнення патології (ішемія, тромбоемболія, розрив судини), провести диференційний діагноз для призначення коректного лікування.
  Найчастіше ангіографія призначається для дослідження наступних частин тіла: головного мозку - дає точні дані про поширеність, протяжності і ступінь небезпеки того чи іншого патологічного процесу головного мозку: атеросклерозу, запального процесу, тромбу, пошкодження судини і т.д.; коронарних судин серця проводиться для дослідження стану коронарного кровотоку і артерій; судин кінцівок – дозволяє детально візуалізувати весь кровотік, якісно діагностувати і попередити цілий ряд патологій кінцівок; внутрішніх органів -показана в тих випадках, коли не вдається визначити характер захворювання або є сумніви в правильному розташуванні судин.


13-08-2018
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Хімчистка Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter