«ТЦК»   

Ковельський район першим на Волині затвердив схему планування території

   Схема планування території для кожного району є вкрай важливою,  адже  вона сприяю вирішенню  ряду важливих проблем, визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території району, - повідомили у Ковельській РДА.

За оцінкою проектувальників, Ковельський район має свій потенціал. Серед факторів, які зумовлюють переваги перспективного розвитку району: зручне економіко-географічне розташування для транскордонного співробітництва, розвинену транспортну інфраструктура, значний історико-культурний і природний потенціал.

Схема планування території району розробив Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва.

В Ковельському районі роботи розпочалися ще в 2011 році.  Саме тоді районна влада детально вивчила проблематику та її перспективи, залучивши фахівців Українського науково-дослідного і проектного інституту цивільного будівництва, відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації, селищних, сільських голів.  Протягом п’яти років тривали дані роботи.

Ковельська районна рада  в грудні 2011 році прийняла рішення  “Про  розроблення Схеми планування  території Ковельського району”. Була  виготовлена  Програма  розроблення планувальної документації в Ковельському  районі на 2012-2014 роки,  

В травні цього року була затверджена  Програма  розроблення  та оновлення планувальної документації населених пунктів Ковельського  району на 2015-2019 роки.

В цьому році проведена комплексна державна експертиза та отриманий позитивний експертний звіт щодо розгляду містобудівної документації по вищезазначеній Схемі в ДП « Укрдержбудекспертиза» м.Київ.

25 грудня на засіданні чергової сесії районної ради депутати затвердили Схему планування території Ковельського району, яка розроблена з метою вирішення соціально-економічних проблем регіону.

Затверджена Схема планування території Ковельського району на найближчі 20 років забезпечить обґрунтування майбутніх потреб та визначить переважні напрямки використання території району з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів, визначить території району, що мають особливу цінність, встановить передбачені законодавством обмеження на їх планування, забудову та інше використання.

Як повідомив, спеціаліст відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації Іван Чуліпа, кошторисна вартість лише на виготовлення Схеми планування території Ковельського району складає близько 300 тисяч гривень, які виділені з районного бюджету.

29-12-2015
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter