«ТЦК»   

Ковельські депутати переконані, загиблого в АТО Олександра Артемука держава має вшанувати достойно

   Минуло більше року, як депутати Ковельської міської ради шостого скликання, зокрема Ігор Прокопів, разом з волонтерами ініціювали та спрямували ряд звернень до Президента України Петра Порошенка, Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України щодо достойного вшанування свого земляка - старшого сержанта Олександра Артемука, який загинув під Волновахою на Донеччині 22 травня 2014 року. Ковельчани хочуть допомогти родині відстояти право героя на відзначення державною нагородою - орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно), - повідомляють у Ковельському міськвиконкомі.
Нещодавно Ковельська міська рада отримала відповідь від Адміністрації Президента України за підписом О.Дніпрова, заступника Глави Адміністрації Президента України, в якій йдеться, що відповідно до Порядку представлення до нагородження та вручення державних нагород України, клопотання про відзначення державними нагородами, які порушуються органами місцевого самоврядування, подаються через відповідні обласні державні адміністрації. Саме тому уже нова каденція депутатів сьомого скликання прийняли чергове звернення. Цього разу адресувавши його голові Волинської обласної державної адміністрації Володимиру Гунчику.  
Керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», враховуючи лист заступника Глави Адміністрації Президента України О.Дніпрова від 16.10.2015 року № 41-01/864, міська рада вирішила прийняти звернення Ковельської міської ради до голови Волинської обласної державної адміністрації Гунчика В.П. щодо нагородження загиблого під Волновахою ковельчанина, старшого сержанта Олександра Артемука орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно).



Зернення
до голови Волинської обласної державної адміністрації В.П.Гунчика
щодо нагородження загиблого під Волновахою ковельчанина
старшого сержанта Олександра Артемука
орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно)

22 травня 2014 року на Донеччині під Волновахою разом з іншими бійцями 51-ї ОМБР загинув ковельчанин, старший сержант Олександр Артемук. Він був одним із тих, хто вважав захист своєї Вітчизни не просто обов’язком, а справою честі. У перші дні оголошення мобілізації Олександр пішов захищати Україну. Він був хорошою людиною, зразковим батьком трьох дітей, турботливим чоловіком, сином та братом, вірним другом. Щасливе життя родини обірвала звістка про напад терористів на блокпост 51-ої механізованої бригади, у якій служив Олександр Артемук. Йому було лише 36 років.
Родина загиблого та волонтери неодноразово звертались до Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України та Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України щодо його нагородження орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно). У відповідях, отриманих у листопаді 2014 року на ім’я матері та дружини загиблого, йшлося про те, що відповідні документи знаходяться у командувача Сухопутних військ Збройних Сил України і подальший їх розгляд буде здійснено у відповідності до вимог законодавства України. Зокрема у листі № 321/н/ 7843 від 7.11.2014р. за підписом начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майора С.Т.Ніколаєва йдеться, цитую: «враховуючи обставини бою під н.п. Волноваха, командуванням військової частини польова пошта В3938 старшого сержанта Артемука О.І. представлено до нагородження орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно).
На жаль, з невідомих причин Міністерство оборони України зволікає з прийняттям відповідного рішення, і, незважаючи на позитивні відповіді, орден до цього часу не вручено.
Аби допомогти родині відстояти право загиблого героя на заслужену нагороду, депутати міської ради звертались до Президента України, Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України. Ковельська міська рада отримала відповідь від Адміністрації Президента України за підписом О.Дніпрова, заступника Глави Адміністрації Президента України, в якій йдеться, що відповідно до Порядку представлення до нагородження та вручення державних нагород України, затвердженого Указом Президента України від 19.02.2003 р. №138, клопотання про відзначення державними нагородами, які порушуються органами місцевого самоврядування, подаються через відповідні обласні державні адміністрації.
Враховуючи усе вищевикладене, ми, депутати Ковельської міської ради, звертаємося до Вас з проханням порушити відповідне клопотання щодо нагородження загиблого 22 травня 2014 року під Волновахою ковельчанина старшого сержанта Олександра Артемука орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно).

Прийнято на третій
сесії міської ради
24 грудня 2015 року

26-12-2015
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Хімчистка Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter