«ТЦК» 

У Ковелі за круглим столом спілкувались представники влади та громади

   В культурно-просвітницькому центрі відбулось засідання круглого столу, ініційоване представниками громадських організацій: «Правий сектор Ковельщини», «ВГО Комітет громадського спротиву», «Майдан гідності», «Волинські патріоти», ГФ «Охорона порядку», СК «Ковель», БФ «Ізіда». Серед ініціаторів зустрічі й координатори ініціативних груп матерів та жінок воїнів АТО і таксистів Ковеля, - повідомляють у Ковельському міськвиконкомі.
До діалогу запросили міського голову Олега Кіндера, голову районної ради Ігоря Верчука, керівників силових структур міста: міліції – Івана Туся, СБУ – Ігоря Шумиводу, прокуратури – Віктора Клімука. Участь у засіданні круглого столу взяли й заступники міського голови та секретар міської ради. Серед присутніх – представники громадськості, засобів масової інформації та члени Громадської ради при міської голові.
Керівник ГО «Правий сектор Ковельщини» Сергій Дружинович повідомив, що нинішня надскладна ситуація в державі вимагає конструктивного діалогу громадськості з владою та силовиками. Тому, аби запобігти ескалації соціальної напруги в місті та районі, варто проводити відкриті зустрічі, під час яких можна буде отримати відповіді на питання, які хвилюють громадян, подати свої пропозиції щодо вирішення тих чи інших проблем, визначити напрямки спільних дій усіх зацікавлених сторін.
Розмова за круглим столом тривала три години. За цей час присутні торкнулися ряду проблем, що стосуються справедливого правосуддя, виділення земельних ділянок, забезпечення громадського порядку, незаконної вирубки лісів тощо.
Відповідаючи на запитання голови ГО «Майдан гідності» Людмили Строкової щодо «куплених» голосів виборців збоку нинішнього депутата Верховної Ради України Степана Івахіва, міський голова Олег Кіндер відзначив вагомий внесок народного депутата України Степана Івахіва у розвиток матеріально-технічної бази спортивних установ та споруд міста, медичних та освітніх закладів, ремонт житлового фонду та ін. На думку міського голови, влада міста підтримає кожного, хто має намір зробити добру справу для ковельчан, та подякує за допомогу. І, зі свого боку, усіляко сприятиме втіленню доброчинних справ. Адже спільними зусиллями влади, громади та меценатів можна зробити досить багато.
Поцікавились присутні й можливістю почути звіт міського голови за підсумками 2014 року, на що Олег Кіндер відповів: «Звіт обов’язково буде у січні 2015 року, коли будуть підбиті підсумки виконання бюджету, виконання програми соціально-економічного розвитку міста». Користуючись нагодою, що у залі були присутні представники Громадської ради при міської голові, керівники найактивніших громадських організацій міста, Олег Кіндер зауважив, що наступний рік для міської громади буде досить складним, враховуючи не лише загальнодержавну суспільно-політичну ситуацію, а й що стосується майбутнього держбюджету. Влада стурбована тим, що у наступному році, ймовірно, доведеться значно скоротити видатки на освіту, охорону здоров’я, розвиток інфраструктури. Аби уникнути соціальної напруги в місті, необхідно спільно шукати шляхи вирішення проблем, які можуть постати перед громадою у 2015 році.
Підбиваючи підсумки зустрічі, Сергій Дружинович зачитав низку пропозицій, які надійшли від ініціаторів заходу, які представники влади міста і району, а також керівники силових структур мають врахувати у своїй роботі. Або ж дати відповіді на викладені у письмовому зверненні запитання у визначений законодавством термін.

30-12-2014
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Хімчистка Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter