«ТЦК» 

Ковельчан закликають до жорсткої економії електроенергії

   Впродовж останніх кількох днів у Ковелі на декілька годин вимикали електроенергію у різних мікрорайонах міста. Мешканці масово телефонують диспетчеру міської ради та Ковельської філії ПАТ «Волиньобленерго», аби з’ясувати причини відключень, їх графік та тривалість, - повідомляють у Ковельському міськвиконкомі.
    За роз’ясненнями ми звернулись до начальника Ковельської філії ПАТ «Волиньобленерго» Андрія Герасимчука:
     - У сфері електроенергетики країни склалась доволі складна ситуація, тому хотілося б озвучити сам механізм відключень. Він полягає у тому, що коли виникає дефіцит потужностей, необхідно вводити обмеження споживання електроенергії. Складені відповідні графіки. Вони передаються диспетчером центральної західної енергосистеми України на диспетчера обласного. Він, у свою чергу, маючи в підпорядкуванні диспетчерів 17 районних і міських філій, передає інформацію на місця. Тоді ці диспетчери згідно отриманого розпорядження відключають ті чи інші лінії електропередач, які живлять як місто Ковель так населенні пункти району. Тобто диспетчер Ковельської філії не знає, де відбуватиметься чергове відімкнення електроенергії, навіть на найближчі години, не кажучи уже про наступний день. Іншими словами, із переліку ліній ПАТ «Волиньобленерго» вибираються декілька для відімкнень. А нам, як виконавцям, лише дається команда відключити ту чи іншу лінію. Може відбуватися й одночасне відключення декількох населених пунктів.
На сьогодні з міською владою налагоджено співпрацю у наступному напрямку: диспетчер виконкому має списки з прив’язками ліній електропередач до вулиць міста. Якщо отримано повідомлення про відключення певної лінії, диспетчер знає, які вулиці буде знеструмлено. Тривалість відімкнень - до двох годин в часи ранкових і вечірніх пікових навантажень. Це орієнтовно з 9.00 до 11.00 та з 17.00 до 19.00. Хоча не виключаємо можливості й на довший час. Взагалі спрогнозувати на місці коли, де і на який час буде вимкнено світло ми не можемо. Варто нагадати, що про можливі відключення уже неодноразово повідомлялося в засобах масової інформації. Наразі готуємо чергове звернення до населення.
Є скарги на те, що диспетчер Ковельської філії не відповідає на телефонні дзвінки від населення. Це не так. Справа у тому, що під час відімкнень йде колосальна кількість дзвінків, одночасно відповісти на які один диспетчер не може. Наголошу, що за додатковою інформацією ковельчани можуть звертатися до диспетчера міськвиконкому. Хочу звернути увагу людей на те, що диспетчер Ковельської філії ПАТ «Волиньобленерго» несе потрійне навантаження. Це людина, яка керує мережами і має приймати виважені та адекватні рішення. Основне його завдання: правильно виконати усі перемикання і забезпечити безпеку роботи працівників. Тобто, його помилка може коштувати здоров’я та життя людей. Крім того, він ще й відповідає на телефонні дзвінки. Аби не склалося критичних ситуацій, ми зараз додатково залучили для допомоги диспетчеру ще одного працівника, який відповідатиме на дзвінки громадян.
Важливо відзначити ще один момент: ще ніколи так гостро не стояло питання економії електроенергії у побуті і на підприємствах, як сьогодні. Кожна відключена лампочка чи замінена на енергозберігаючу може суттєво вплинути на ситуацію, адже є ліміти, виділені нам державою. Економія світла кожним мешканцем Ковеля дозволить нам зменшити тривалість відімкнень.
Враховуючи наближення новорічно-різдвяних свят, хочеться звернутися до ковельчан з проханням обмежити ввімкнення святкової ілюмінації. Тому вкотре закликаємо споживачів до жорсткої економії енергоресурсів. 

03-12-2014
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Хімчистка Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter