«ТЦК» 

У Ковелі Володимир Гунчик представив програму «Стратегія Волині – 2020»

Вчора голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик представив сільським та селищним головам Ковельського району, депутатам райради, представникам виконавчої влади району програму «Стратегія розвитку Волині – 2020». Протягом години губернатор намагався донести до присутніх головні аспекти цього документу, яку задекларував Президент України Петро Порошенко, перспективи його втілення, зокрема, на селі. Неодноразово він зазначав, що згодом громади на місцях стануть повноправними господарям на своїй землі, для цього їм буде надано право формувати власний бюджет із власних доходів та ним розпоряджатися. А ще - в них побільшає відповідальності за ті чи інші їхні дії.
У Ковелі Володимир Гунчик представив програму «Стратегія Волині – 2020»
    Програма «Стратегія розвитку Волині – 2020» торкнеться всіх галузей життєдіяльності. «Щодо адміністративно-територіальна реформа, то, на моє глибоке переконання, на Волині не може бути 16 районі, тих сільських чи селищних рад, які розміщуються на двох гектарах землі; зазнає змін і освітянська галузь: громада села, міста буде вирішувати чи потрібно їм на своїй території будувати дитсадок або школу, а якщо так, то всі витрати ляжуть на плечі громади; транспортна структура: ремонт і утримання доріг теж буде проводитися за рахунок платників податків на місцях», - зазначив губернатор.  Після цих його конкретних пояснень окремі пункти запровадження стратегічної програми у більшість з присутніх викликали сумніви щодо того, чи зможуть громади впоратися зі всім цим.  
За словами Володимира Гунчика, як в облдержадміністрації, так і в адміністрації Президента, чекають від селян  конкретних пропозицій щодо стратегічного розвитку села. На все про все відводиться півроку. В. Гунчик порадив вже сьогодні братися до роботи, а селянам натякнув, щоб голосували на наступних виборах до місцевих рад, які, як очікується, відбудуться вже цієї весни, за ту людину, котра виведе село на перспективний рівень, дасть вагомий поштовх до його розвитку.

      Губернатор зауважив, що проведе подібні зустрічі в кожному районі. «Я хотів би, щоб ви з повною серйозністю поставилися до тих речей, які тут почули. Якщо ми хочемо в Євросоюз, маємо добре попрацювати, а саме самим сформувати стратегію розвитку села та її виконати», - відмітив наостанок своєї доповіді В. Гунчик. Після цього ще відповів на запитання із залу. 

22-10-2014
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter