«ТЦК»   

Ковельський ветсанзавод можуть закрити

   Ковельський ветсанзавод можуть закрити, - припустив заступник голови ОДА Віталій Карпюк. Оскільки підняття вартості на послугу з утилізації відходів тваринного походження лише шкодить розвиткові заводу, бо м’ясопереробники не хочуть платити великі гроші за утилізацію, - повідомляють "Волинські новини".
   Про це стало відомо під час наради в ОДА за участю керівників м’ясопереробних підприємств області з питань заготівлі м’ясної сировини 17-ого червня.
   Згідно з інформацією директора ковельської філії Державного підприємства «Укрветсанзавод» Тараса Кореня, торік за 5 місяців на завод поступило майже 1490 тонн відходів тваринного походження для утилізації, а за такий самий період цього року приблизно 1190 тонн, тобто менше.
   За словами м’ясопереробника з Піддубців, на утилізацію відходів тваринного походження дуже великі затрати. Він особисто витрачає в середньому 5 тисяч гривень в місяць. Підприємці кажуть, що цю суму враховують у собівартість продукції, тож керівники підприємств звернулися до заступника голови ОДА Віталія Карпюка, аби держава якимось чином компенсувала затрати.
   Своєю чергою, ситуацію спровокувало і підняття ціни на вартість послуги з переробки відходів. Зокрема, керівник ковельського ветсанзаводу Тарас Корінь повідомив, що з 1-ого червня і справді ціна на послуги з утилізації м’якоті зросла майже вдвічі і становить 510 гривень за тонну без доставки. За тонну ж кісток ціна поки та ж сама - 37 гривень. «Була визначена загальна ціна гендиректором ДП «Укрветсанзавод» виходячи з діяльності усіх ветсанзаводів України», - повідомив директор.
   Така інформація обурила заступника голови ОДА Віталія Карпюка, який зазначив, що через поганий менеджмент ветсанзавод підвищує ціну. Тому заступник губернатора попросив територіальне відділення Антимонопольного комітету України перевірити обґрунтованість підняття ціни на послуги. Утім припустив, що збільшення вартості послуги, можливо, цілеспрямований крок.
   «Ми бачимо, що робиться з реформуванням у нашому міністерстві. Може це ціну піднімають, щоб потім похоронити підприємство. Ми бачили по спиртзаводу, реформування зробили, уже стоїть, не працює. Я так думаю, що, можливо, підняли ціну, щоб цей завод закрити. Чи збудувати новий завод у Броварах. Я не думаю, що це нам буде вигідно», - зауважив заступник голови ОДА Віталій Карпюк.
   У підсумку посадовець пообіцяв м’ясопереробникам, що обміркують, що можна зробити, аби зменшити ціну на утилізації відходів на ковельському ветсанзаводі. І додав, що завод в ОДА відстоюватимуть до кінця.


18-06-2013
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Хімчистка Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter