«ТЦК»   

Малий бізнес не будуть виселяти з офісів, які розташовані в житлових будинках.

  Вчора президент Віктор Янукович ветував закон, яким парламент забороняв використовувати житлові квартири для виробничих потреб. У парламенті готові врахувати думку президента і змінити норму так, щоб вона стосувалася лише тих підприємців, офіси яких мають спільний з мешканцями вхід в будівлю. Експерти впевнені, що депутати лобіюють інтереси забудовників комерційної нерухомості.

   Президент Віктор Янукович учора повернув до Верховної ради для повторного розгляду закон N3692-VI, який 6 жовтня була змінена ст. 6 Житлового кодексу. У ній народні депутати Владислав Забарський (Партія регіонів), Олег Зарубінський (Народна партія) і Юрій Сербін ("БЮТ-Батьківщина") чітко визначили терміни "житлова" і "загальна" площі житлового об'єкта. Однак на етапі підготовки документа до другого читання комітет Верховної ради з питань регіонального розвитку, будівництва, містобудування і ЖКГ несподівано вніс в законопроект заборона на надання приміщень у житлових будинках для "потреб виробничого характеру". Зараз квартири не можна використовувати тільки для потреб "промислового характеру".

   Глава держави впевнений, що мораторій на використання житла у виробничих цілях може призвести до "вимушеної зупинки підприємницької діяльності суб'єктами малого та середнього бізнесу". Мова йде про закриття перукарень, ательє з ремонту та пошиття одягу та взуття, нотаріальних контор. Заборона може торкнутися продуктових магазинів, банків. До того ж у Житловому кодексі залишається можливість "надавати нежитлові приміщення в житлових будинках для торговельних, побутових та інших потреб непромислового характеру". Тому президент зажадав у депутатів повернути стару норму, яка стосується лише промислової діяльності в квартирах.


Депутати намагаються органічний права громадян розпоряджатися власністю і хочуть змусити малий бізнес орендувати комерційну нерухомість
Крім цього, Віктор Янукович рекомендував парламенту не надавати центральному органу виконавчої влади право встановлювати коефіцієнти для розрахунку площ лоджій, балконів, веранд і терас, а затвердити їх законом - в діапазоні 0,3-1. В іншому випадку часта зміна коефіцієнтів стане причиною постійної "технічної інвентаризації житлового фонду за кошти населення".

   Перший заступник голови профільного комітету Ради Ігор Лисов (Партія регіонів) запевняє, що комітет не винен у тиску на малий бізнес, і саме його представники просили адміністрацію президента підготувати поправки до повторного читання. "Формулювання" заборона для виробничих потреб "є технічним недоліком головного юридичного управління Ради. А ми в комітеті проаналізували цю поправку, якою в сесійній залі не надали значення, вже після схвалення документа в парламенті, - повідомив він .- Ми врахуємо зауваження президента, але вважаємо, що потрібно заборонити, наприклад, нотаріальним або туристичним конторам використовувати спільний з мешканцями вхід в будівлю. Це зараз призводить до того, що в під'їзди можуть безперешкодно проходити люди, які загрожують безпеці мешканців ".

   Експерти впевнені, що парламент не випадково спробував ускладнити роботу малого і середнього бізнесу. "У комітеті Ради сидять лобісти і представники великих компаній-забудовників, яким вигідний цю заборону. Адже тоді підприємцям нічого не залишиться, як знімати офіси в компаній, що займаються комерційною нерухомістю", - повідомив голова Спілки співвласників багатоквартирних будинків Олексій Кучеренко. "Немає ніякої потреби забороняти тим же нотаріусам користуватися одним під'їздом з мешканцями, а проблема безпеки дозволяється установкою домофона, - вважає в. О. Голови Спілки малих, середніх і приватизованих підприємств України В'ячеслав Биковець .- Депутати намагаються обмежити права громадян розпоряджатися своєю власністю і хочуть змусити малий бізнес орендувати комерційну нерухомість ".

   Марія Цатурян

 


26-10-2011
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter